Farm Food HE hrana za pse ne vsebuje nobenih kemičnih snovi, kot so antioksidanti, konzervansi, barvila, ojačevalci  okusov in arome. Je naravna hrana za pse vrhunske kvalitete, namenjena vsem pasmam psov, ne glede na starost ali fizično pripravljenost. Izdelke Farm Food HE odlikuje visoka stopnja čistosti uporabljenih sestavin in posledično visoka biološka vrednost beljakovin ter zelo dobra prebavljivost (87%). Prednost izdelkov Farm Food HE je tudi v dejstvu, da je hrana hladno stiskana (pri največ 75oC) in ne ekstrudirana. Nizka proizvodna temperatura pri stiskanju preprečuje poškodbo sestavin ali izgubo hranilnih vrednosti zaradi pregrevanja. Konsistentna sestava, visoka stopnja naravnosti sestavin in nizka proizvodna temperatura skrbijo, da je presnova psa čim manj obremenjena. To močno krepi zdravje, kar se med drugim jasno vidi pri kakovosti kože/dlake in iztrebkih.

Hrana Farm Food HE vsebuje ustrezno količino omega 3 in omega 6 maščobnih kislin v optimalnem medsebojnem razmerju ter bogate odmerke glukozamina in hondroitina, ki skrbijo za spodbujanje gibljivosti sklepov.

Zadnjih nekaj let se tržišče s pasjo hrano pomembno krepi in vse bolj se širi prepričanje, da “vsak pes potrebuje svojo vrsto hrane”. Kljub novim spoznanjem in dognanjem pa ostajajo neodgovorjena pomembna vprašanja:

  • zakaj so veterinarske klinike vse bolj polne mladičkov, ki rastejo prehitro in zaradi tega trpijo za bolečinami ter psov s kožnimi in črevesnimi težavami?
  • zakaj se vse več lastnikov psov pritožuje nad slabšo dlako manj intenzivne barve in slabšimi vzrediteljskimi rezultati?

Mnogo je različnih pasem psov in vendar imajo vse nekaj zelo pomembno skupnega s svojim prednikom volkom: presnovo! V naravnem okolju so vse vrste divjih psov, od malih do velikih in od mladih do starih, uživale enako vrsto plena, v skladu z njihovimi trenutnimi energijskimi potrebami. Kljub  izredno močnemu pritisku na trg, da mora imeti vsak pes svojo vrsto hrane, se Farm Food strogo drži principa: ena vrsta hrane za vse pse. V zadnjih 30 letih se je vedno znova dokazalo, da je Farm Food HE izredno primeren tako za mladiče, kot za starejše pse, za velike kot tudi za male pasme, za zelo aktivne kot tudi za ”zaspane” pse itd. Lastniki psov, veterinarji in veterinarski homeopati vse pogosteje poročajo o uspešni premostitvi težav pri psih, ki uživajo Farm Food HE pasjo hrano.

Psi zaživijo in doživijo drugo mladost!