Leta 1982 je inž. Gerrit de Weerd zaradi svojega obsežnega znanja in izkušenj na področju prehrane za živali, pridobljenih tako na Nizozemskem kot v tujini, sodeloval pri razvoju hrane za pse, ki naj bi kot referenčna hrana služila za primerjavo kakovosti s takrat obstoječimi različnimi vrstami hrane na tržišču. Tako so nastali hladno stisnjeni peleti na osnovi junčjega mesa, primernega za človeško prehrano in preostalimi naravnimi sestavinami, ki so zagotavljale potrebno energijo ter pokrile vse potrebe po hranilnih vrednostih, vitaminih, mineralih in elementi v sledovih.

Za osnovno izhodišče so postavili zahtevo, da mora biti hrana primerna za pse vseh pasem, starosti in fizičnih zmogljivosti. Pri tem so se zatekli k preprostemu dejstvu, da v naravi vsi predstavniki iz rodu kanidov, od mladičev do starejših, zadovoljijo potrebe po hrani iz tistega prehranskega vira, ki je v določenem trenutku na voljo.

1984 - Farm Food HE - High Energy

Po dveh letih je bila raziskava zaključena in s tem naj bi se proizvodnja poskusne hrane za ”vsa življenjska obdobja psa” končala. Vendar pa so številni lastniki psov, vzreditelji, inštruktorji in trenerji, ki so sodelovali v raziskavi, pri svojih psih opazili izredne učinke hrane na zdravje psov, njihovo živahnost ter podaljšano življenjsko dobo. Njihovo navdušenje je bil glavni razlog za odločitev, da se testna hrana pod imenom Farm Food HE v manjšem obsegu ponudi domačemu tržišču. Vse večja prepoznavnost blagovne znamke in pa aktivna vloga ponudnikov hrane Farm Food pri ozaveščanju lastnikov psov o zdravi prehrani omogočajo vse večjo prisotnost Farm Fooda na trgih po Evropi in izven nje.

Izdelki Farm Food HE so večkrat doživeli rahle spremembe, ki so jih narekovala znanstvena dognanja in lastne izkušnje v družbi Farm Food, vendar pa so ves čas ostali zvesti osnovnemu nazoru: ”ena vrsta hrane za pse vseh starosti v vseh okoliščinah”.

1996 - Farm Food Rawhide® pasje žvečilke

Zaupanje in s tem povezan uspeh peletirane hrane je spodbudil Farm Food, da ponudi zdrave žvečilke, ki bi jih psi lahko varno uživali v kombinaciji s Farm Food HE. Družba je sprva našla proizvajalca v Južni Ameriki, kjer so pričeli s proizvodnjo Farm Food Rawhide®pasjih žvečilk, v zadnjem času pa je stroga merila pri proizvodnji žvečilk Rawhide izpolnil turški proizvajalec, ki je tako postal glavni dobavitelj za Farm Food.

Žvečilke so narejene iz podkožnega tkiva govedi s pašne reje in jih proizvajajo brez vsakih kemičnih dodatkov ter ne vsebujejo težkih kovin. Vendar pa Rawhide niso samo žvečilke, ampak obenem delujejo kot zobna ščetka za pse, saj se med žvečenjem sprošča kolagen, ki razgrajuje zobne obloge oz. preprečuje njihovo nastajanje.

2005 - Farm Food No.1 mleko v prahu za mladiče

Na trgu nadomestnega mleka za mladičke so do leta 2005 prevladovali izdelki na osnovi kravjega mleka. Tega leta je Farm Food predstavil popolnoma nov koncept glede nadomestkov materinega mleka in sicer Farm Food No.1, mleko v prahu, narejeno iz polnomastnega kozjega mleka namesto kravjega, ki se uporablja v človeški prehrani. Rezultati so bili osupljivi! Na začetku je bil izdelek namenjen pasjim mladičem, vendar je kmalu postalo očitno, da je izdelek izredno primeren tudi za vse ostale mladičke sesalcev.

2008 - Farm Food Fresh globoko zamrznjena holistična hrana za pse

Rezultati raziskave o vplivu pasje hrane na zdravje psov v letih 1982/83 so vse bolj krepili prepričanje, da redno dodajanje surovega mesa z visokim deležem surovih neopranih vampov zelo pozitivno vpliva na zdravje psov. Kvaliteta tovrstnih izdelkov na trgu je s porastom povpraševanja postala vse bolj skromna, zato se je Farm Food odločili za lastno proizvodnjo linije Farm Food Fresh in zelo kmalu se je izkazalo, da je bila ta odločitev pravilna!

2011 - Farm Food Trainers

Po suhi hrani, surovem mesu in žvečilkah je Farm Foodova ekipa dolgo iskala primeren priboljšek za pse, ki bi bil poleg vsega še zdrav. Na koncu so se odločili za izdelke z imenom Trainers, posušene in v majhne koščke oblikovane priboljške iz čistega govejega in jelenjega srca, ki so postali zelo priljubljeni pri vzgoji psov in spodbujanju pri športni aktivnosti. Izkazali so se kot odlična spodbuda pri delu s psi in kot nagrada, ki se ji psi enostavno ne morejo upreti.

2012 - Farm Food Antlers

Po žvečilkah iz podkožnega tkiva je Farm Food v tem letu trgu predstavil popolnoma novo skupino pasjih žvečilk imenovano Antlers. To so obrušeni in narezani deli v naravi odvrženega jelenjega rogovja. Ti izdelki so popolnoma skladni s konceptom razvoja izdelkov Farm Fooda, ki se naslanja na izvor naših psov − na divje kanide, ki bi tovrstno rogovje jelenov zagotovo uporabili, da bi zadostili svojim potrebam po žvečenju. Poleg tega gre seveda za živalim izjemno prijazne izdelke, ki s svojo trdno strukturo poskrbijo za posebno dolg užitek žvečenja. Rogovje je razrezano na kose različnih velikosti, tako da so primerni za vse velikosti psov različnih pasem.

2017 – Farm Food Fresh Menu

Farm Food Fresh Menu je nova linija izdelkov, ki predstavlja popolni sveži mesni obrok. Za razliko od surovega zamrznjenega mesa obogatenega z naravnimi dodatki Farm Food Fresh, ki ga zato uvrščamo med popolne obroke, sta izdelka Fresh Menu pripravljena iz surovega mesa, ki je za nekaj sekund izpostavljeno vroči vodni pari. S tem je zaščita surovega mesa zadostna, da je lahko pakiran v embalažo v kontrolirani atmosferi in tako obstojen na sobni temperaturi. Tako smo dobili 100% čisto, sveže meso za pse z naravnimi prebiotiki.

Zaradi sestave, načina priprave ter pakiranja sta oba izdelka – Farm Food Fresh Menu Beef Complete in Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete idealna za oskrbo psov s svežim mesom med  dopusti ali kadar ste s psom cel dan zunaj, saj je sama priprava obroka s Farm Food Fresh Menu  precej bolj enostavna kot priprava zamrznjenega mesa.

Odpri in postrezi!

Pripročamo ga še posebej za pse z občutljivim črevesjem, tistim, ki imajo težave z uživanjem popolnoma surovega mesa in vse z neuravnoteženo črevesno floro.

FarmFood Fresh Menu so napravljeni samo iz sestavin naravnega izvora, tako kot vsi preostali izdelki Farm Food in so namenjeni seveda tudi razvajanju vašega hišnega ljubljenca.