Farm Food Fresh Menu –  popolna hrana iz svežega mesa

 V letu 2008 je Farm Food razvil svojo lastno linijo izdelkov iz surovega mesa. Poleg popolne suhe hrane, je Farm Food vedno svetoval redno vključevanje mesnih dni, ki temeljijo na neopranih govejih vampih za zagotovitev optimalne črevesne flore. Iz skrbi za človeško zdravje vemo, da  ‘zdravje prične v črevesju’ in enako velja tudi za pse. Poleg popolne suhe hrane, je Farm Food vedno svetoval redno vključevanje mesnih dni, ki temeljijo na neopranih govejih vampih za zagotovitev optimalne črevesne flore, saj vsebujejo esencialne maščobne kisline, bakterije in številne prebavne encime.

Suha hrana in druga toplotno obdelana hrana so sterilne, kar je tudi razlog, da ne morejo zagotoviti bakterij potrebnih za zagotavljanje zdrave črevesne flore in za njeno vzdrževanje. Kljub temu, da ni znanstveno dokazano, pa dolgoletne izkušnje prehranskih strokovnjakov Farm Food potrjujejo, da vzpostavitev in vzdrževanje črevesne flore zahteva nekatere encime in bakterije, ki se pri obdelavi hrane uničijo. Te pa se v veliki meri obnovijo z neopranimi surovimi vampi.

Kadar se odločite, da boste psa hranili s surovim mesom, morate biti pri tem previdni, saj samo surovo meso od mesarja ni popoln obrok, ampak pokrije samo del potreb pasjega organizma po določenih hranilih. Na trgu so dostopni izdelki iz surovega mesa, ki predstavljajo popoln obrok, torej vsebujejo poleg mesnih beljakovin tudi ogljikove hidrate, maščobe, vitamine, minerale elemente v sledovih.

Farn Food je pred kratkim predstavil novost na tržišču, popoln obrok iz svežega mesa, ki je po hranilnih vrednostih in ostalih lastnostih enakovreden surovemu popolnemu obroku, le njegova priprav je zelo poenostavljena, saj ne potrebujete zamrzovalnika ali hladilnika.

Na voljo sta 2 izdelka:

Farm Food Fresh Menu Beef Complete

rahlo dušeno sveže meso – govedina

Farm-Food-Fresh-Menu-Beef-Complete-300-gram-sl

Farm Food Fresh Menu Tripe & Heart Complete

rahlo dušeno sveže meso – vampi & srce

Farm-Food-Fresh-Menu-Tripe-Heart-Complete-300-gram-sl

Oba spadata med popolne obroke, zato jih lahko ponudimo kot samostojen obrok ali pa kombiniramo z drugo naravno hrano, nikakor pa ne z ekstrudiranimi briketi.

Farm Food Fresh Menu Beef  Complete in Tripe & Heart Complete – popolna obroka z govedino in surovimi vampi

 • V hrani Farm Food Fresh Menu so uporabljene le čiste in naravne sestavine, enake kot se uporabljajo za človeško prehrano.
 • Ne vsebuje umetnih dodatkov, kot so kemični antioksidanti, konzervansi, barvila, arome ali ojačevalci okusov.
 • Vsebuje samo sveže goveje meso, surove neočiščene vampe, srce in jetra.
 • Dodana je majhna količina riža, zato je brez glutena.
 • Hrana Farm Food Fresh Menu je za vašega psa izjemno okusen in optimalno prebavljiv obrok.

Farm Food Fresh Menu ne vsebuje kosti

 • To zagotavlja nadzorovan vnos kalcija in fosforja iz obeh izdelkov.
 • Kadar so kosti zmlete z mesom, ne vemo, ali je absorpcija kalcija in fosforja zadostna, prevelika ali premajhna, zato se uporabljata kalcij in fosfor kot naravni prehranski dodatek, da je doseženo pravilno ravnovesje med obema.

Farm Food Fresh Menu se odlično kombinira s Farm Food HE.

 • Oba izdelka lahko postrežete kot samostojni obrok za mesne dni in kot dodatek k Farm Food HE.
 • Farm Food Fresh Menu in Farm Food HE lahko mešate v poljubnih razmerjih, le upoštevajte hranilne vrednosti enega in drugega ter upoštevajte, da je 100g hladno stiskanih peletov HE enakovredno 245 g izdelkov Fresh Menu.
 • Če želite preklopiti iz dosedanjih ekstrudiranih briketov na Farm Food HE pelete, je najbolje, da psa nekaj dni hranite samo s Farm Food Fresh Menu, nato pa dodajate vedno več Farm Food HE hladno stiskanih peletov.

Enostavno – odpreš in postrežeš.

 • Velika prednost novih izdelkov Farm Food Fresh Menu je v tem, da imajo vse hranilne vrednosti in učinkovitost popolnega obroka s surovim mesom, vendar so pripravljeni v embalaži s kontrolirano atmosfero in zato obstojni na sobni temperaturi. Ni potrebno odmrzovanje in zato ni neprijetnega smradu zaradi surovih vampov.
 • Farm Food Fresh Menu je že pakiran v porcije velikosti 125 g in 300 g, zato vam prihrani veliko časa za pripravo.

100 g Farm Food HE je enakovredno 245 g Farm Food Fresh Menu.