Večina suhe hrane za pse je izpostavljena visokim temperaturam nad 100 °C med proizvodnim procesom (Farm Food HE 72°C), s tem pa se uničijo tudi bakterije v sestavinah, ki pa so potrebne za podporo črevesni flori. Kljub temu, da znanstveno ni bilo nikoli dokazano, pa naše bogate izkušnje potrjujejo, da so za izgradnjo in ohranitev črevesne flore te bakterije nujno potrebne. Zato priporočamo tako imenovane ”dneve svežega mesa”, s čemer mislimo na sveže meso, v katerem so tudi neočiščeni vampi. Ti običajno vsebujejo potrebne bakterije in bakterijske spore ter prebavne encime. Kadar ima pes vnetje črevesja ali je na antibiotikih, priporočamo vsaj nekaj dni hranjenja s svežim mesom in vampi Farm Food Fresh Menu Tripe & Heart Complete). Črevesna flora se bo tako obnovila na naraven način. 100 gramov Farm Food HE ustreza približno 245 gramom Farm Food Fresh Menu.

Obdobja rasti in prehrana

 Od 3. do 4. tedna dalje začnite mladičem dajati dopolnilno hrano. Predvsem je za mladiče bistvenega pomena, da njihova prva trda hrana ne vsebuje zgolj hranil, temveč da hrana vzpostavi tudi zdravo uravnoteženo črevesno floro. Zato svetujemo, da v prvih tednih poleg materinega mleka mladiče hranite samo s svežim mesom iz linije Farm Food Fresh Menu ali z drugim popolnim mesnim obrokom, ki naj vsebuje najmanj  60% zelenih (neopranih) vampov. Prepričajte se, da surova hrana vsebuje vse zahtevane vitamine, minerale in elemente v sledovih. Priporočljivo je, da začnete z izdelki Farm Food Fresh Menu Beef Complete, ko pa so mladiči stari 5 tednov, pa postopoma preidete na Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete .

V starosti od 6 do 8 tednov postopoma preidite na hrano Farm Food HE. V času teh dveh tednov prehrano, ki temelji samo na svežem mesu, počasi zmanjšujte in dodajajte vedno več hrane Farm Food HE, razdeljene na vsaj pet obrokov dnevno.

Če mladiče v leglu hranite z izdelki Farm Food Fresh Menu in HE, svojim kupcem svetujte naslednje: v obdobju med 8. tednom in 8. mesecem naj dva dneva v tednu hrano Farm Food HE zamenjajo s Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete. Prav tako lahko občasno manjšo količino hrane Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete  pomešajo med pelete, s čemer pomagajo vzpostavljati stabilno črevesno floro. 100 gramov hrane Farm Food HE ustreza približno 245 gramom hrane Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete .

Dolgoletne izkušnje so pokazale, da kombinacija izdelkov Farm Food HE in svežega mesa z zelenimi (neopranimi) vampi daje najboljše rezultate. Če iztrebki nimajo želene konsistence, je bolje, da mladiča nekoliko dlje hranite s Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete in kasneje postopoma preidete na Farm Food HE.

Večina mladičev proti koncu 8. meseca starosti doseže tri četrtine teže odraslih. Pet dni v tednu dajete Farm Food HE, preostala dva dneva pa Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete, ali vsak dan tudi malo Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete med pelete. Hrano porezdelite med 3 do 4 obroke dnevno.

Do starosti 10 mesecev dajte psu poleg hrane Farm Food HE še dvakrat na tedensko Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete razdeljeno na tri obroke dnevno, zatem pa na dva obroka dnevno. V tem obdobju lahko dneve s svežim mesom zamenjate tudi z rednim mešanjem manjše količine Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete med pelete.

Prehod na novega lastnika

Mladiči so ob prehodu na novega lastnika zaradi izgubljenega stika s svojo mamo in mladiči iz istega legla, novega okolja s pripadajočimi tujimi vonji in zvoki, novega “tropa” itd., pod velikim stresom. Ta stres ima zelo velik vpliv na prebavo. Svetujemo torej, da tudi to dejstvo upoštevate in mladiča v prvih dneh “previdno” hranite.

Ker se mora črevesna flora mladiča šele vzpostaviti, je pomembno, da ga zato začnete hraniti najprej s svežim mesom iz linije Farm Food Fresh Menu. Če vaš mladič pri vzreditelju ni dobival hrane Farm Food Fresh Menu, ga na to najlažje navadite tako, da mu dva tedna dajete samo izdelke Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete ali z drugim popolnim mesnim obrokom, ki naj vsebuje najmanj  60% zelenih (neopranih) vampov). Za tem lahko izdelke Farm Food HE mešate s Farm Food Fresh Menu. V roku dveh tednov lahko količino svežega mesa zmanjšate in povečate količino hrane Farm Food HE. Po enem mesecu mu pet dni v tednu dajete Farm Food HE. Poleg Farm Food HE svetujemo dva dneva tedensko s Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete, da se lahko vzpostavlja črevesna flora in v nadaljevanju vzdržuje.

Odrasel pes do starosti 18 do 24 mesecev

V tem obdobju se potreba po količini hrane na kilogram telesne teže s starostjo znižuje, tako da je dnevna  potreba po količini hrane skoraj konstantna. Glede na aktivnost vašega psa je dnevna količina hrane v tem obdobju približno enaka količini, ki jo bo vaš pes potreboval tudi kasneje ko bo odrasel.

Polno odrasli in/ali delovni psi

Dnevno potrebna količina hrane Farm Food HE je močno odvisna od stopnje aktivnosti vašega psa. Nekateri psi so nagnjeni k temu, da jedo spremenljivo, pri čemer nekaj dni jedo več, kot dejansko potrebujejo, spet druge dni pa manj. Gre za naravni prehranjevalni vzorec, zaradi katerega si vam ni treba delati skrbi, razen če pes izgubi na teži; v tem primeru je pes lahko bolan. Na podlagi kondicije psa določite, koliko hrane naj dobi dnevno. S pomočjo “hranjenja z očmi” lahko ocenite, kakšno količino hrane potrebuje povprečno vaš pes v dveh obrokih dnevno. Poleg tega svetujemo, da za vzdrževanje črevesne flore tudi odraslim psom tedensko uvedete en dan s svežim mesom Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete.

Breje in doječe psice

V prvih petih tednih brejosti psica ne potrebuje dodatne hrane. Od šestega tedna dalje lahko količino hrane postopoma povečujete do približno 1,5-kratne začetne količine.

Doječe psice potrebujejo zelo veliko hrane, in sicer dva do trikratno začetno količino, ki jo razdelite na 2 do 4 obroke dnevno. Tako brejim kot doječim psicam redno dajajte še manjšo količino Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete. Ob tej popolni prehrani ne dodajajte ničesar drugega, tudi ne prehranskih dopolnil. Eventuelno lahko tako psico kot mladiče hranite z mlekom za mladiče Farm Food No.1.

Izkušnje so pokazale, da imajo breje psice v zadnjem tednu brejosti težave z zaužitjem potrebne količine hrane Farm Food HE. V takem primeru lahko psici večkrat na dan dajete samo hrano Farm Food Fresh Menu Tripe and Heart Complete in s tem nadaljujete v prvih dneh dojenja.

Starejši psi

Ker starejši psi z odraščanjem potrebujejo sorazmerno vedno manj hrane, to pomeni, da poleg manj energije med drugim dobijo tudi manj beljakovin dnevno. Pogosto se zgodi, da se pri ‘posebni prehrani’ raven beljakovin še dodatno zniža, zato obstaja nevarnost, da je na voljo premalo aminokislin za ohranjanje zdrave odpornosti in imunskega sistema. Zato je treba tudi starejše pse hraniti kar s hrano Farm Food HE. Aminokislinski vzorec hrane Farm Food HE je takšen, da tudi starejši psi ostanejo v vrhunski kondiciji. Ni naključje, da pogosto vidimo, kako starejši psi, ki pri višji starosti prvič dobijo hrano Farm Food HE, začnejo doživljati “svojo drugo mladost”. Posebno pozornost velja nameniti tudi črevesni flori starejših psov. Čim bolj  jo vzdržujemo z dnevi svežega mesa, tem bolj so psi odporni.