Razstrupljanje je proces, pri katerem se telo znebi vseh strupov naloženih v njem. Pomembno vlogo pri razstrupljanju imajo jetra, ki pa morajo biti za razstrupljanje celega organizma najprej sposobna samoočiščenja. Ta proces se lahko vrši le kadar je količina v telo vnesenih strupenih snovi manjša od tiste, ki so jih jetra sposobna predelati. To sprošča kapaciteto jeter in jim dejansko omogoča, da začnejo s procesom čiščenja. Med očiščevanjem in nekaj časa po tem bo pes pil več kot po navadi, zato je zelo pomembno, da ima na voljo zadostne količine sveže vode.

Vse to nima nobenega opravka z “mrtvo” ali “živo” hrano, ampak samo s količino strupov, ki so se nabrali v jetrih in jih je potrebno odstraniti ter načinom, kako z naravno hrano stimulirati jetra, da razstrupijo telo. Pri tem pa je pomembna tudi sestava hrane. Če je v njej prevelik delež beljakovin na primer, taka hrana ne prispeva k razstrupljanju, ampak dodatno zaposli jetra s predelavo viškov le-teh.

Pasji organizem se prične razstrupljati tudi s prehodom na Farm Food Fresh Menu. Pogosto lahko opazimo, da se težave s kožo začasno povečajo, in da pes izgublja dlako bolj kot prej, čez kratek čas pa ti znaki izginejo in pojavi se izboljšanje na koži, dlaka pa postane gostejša in bolj sijoča. Samo po sebi je to poslabšanje pri psu zelo pozitiven znak za pravilno pot. Tudi količina iztrebkov se po prehodu na Farm Food Fresh Menu poveča in običajno imajo lepljiv ovoj. To je posledica čiščenja črevesja vseh snovi, ki so se nalagale v njem.