Ker je vaša sedanja hrana, ki jo dajete psu, najverjetneje ekstrudirana (če brikete stresete v vodo, potem plavajo in se napihnejo), za razliko od Farm Food HE, ki je hladno stiskana (v vodi se peleti potopijo in počasi razpadejo), potem vam svetujemo, da ne mešate Farm Food HE s sedanjo hrano. Razlika med obema vrstama ni samo v hladno stisnjeni ali ekstrudirani obliki, ampak je tudi v sestavi in s tem povezanim prebavnim procesom, ki ga sproža ena ali druga oblika hrane. Ekstrudirana hrana se v želodcu napihne in nato razpade, Farm Food HE pa se počasi razpusti in posede na dno želodca.

Prehod na Farm Food HE hrano lahko izpeljete na 3 različne načine, odvisno od stanja črevesne flore vašega psa.

1. Najbolj splošna Farm Food metoda

Gre za najbolj varno metodo za izboljšanje zdravja, ki jo priporočamo, kadar ima pes redko blato ali diarejo. Redko blato je po navadi znak, da je potrebno črevesno floro ponovno vzpostaviti, preden bo pes sprejel Farm Food HE. Ko zaključite z uporabo vaše obstoječe suhe hrane, lahko pričnete psu najmanj naslednjih pet dni dajati samo Farm Food Fresh Menu oz. zamrznjeno meso, ki se pojavlja na trgu. Fresh Menu je pripravljen za takojšnje uživanje, saj je pakiran v embalaži, ki je obstojna na sobni temperaturi, medtem ko morate surovo meso ostalih ponudnikov odmrzniti na sobni temperaturi. Ne odmrzujte mesa v mikrovalovni pečici, saj mikrovalovi uničijo vse dobre sestavine (vključno tako potrebne bakterije v svežem mesu). Po petih dneh svežega mesa pričnite psa hraniti s Farm Food HE.

2. Metoda “zavetišča”

Ta metoda se pogosto uporablja v pasjih hotelih, kjer nudijo Farm Food HE. To metodo lahko uporabite, kadar vaš pes nima posebnih težav in se počasi navaja na nov okus hrane. Prvi dan dajte eno četrtino ali 25% od skupne količine hrane Farm Food HE, ki bi jo pes sicer dnevno zaužil. Ne dajte mu drugega, razen kost za glodanje (npr. Farm Food Rawhide). Drugi dan naj pes zaužije polovico ali 50% normalne dnevne porcije Farm Food HE, tretji dan tri četrtine ali 75%, četrti dan pa polno dnevno potrebno količino Farm Food HE po tabeli priporočil. Po tej metodi boste omogočili, da se bo pasji želodec navadil na manj hrane, črevesna flora pa na sestavo Farm Food HE. Priporočamo, da poleg omenjenih deležev Farm Food HE hrane na začetku k suhi hrani dodajate še malo Farm Food Fresh Menu Tripe & Heart Complete.

3. Za problematične pse

To metodo priporočamo za pse, ki imajo težave s prebavo. Ko boste zaključili s hrano, ki jo trenutno dajete svojemu psu, začnite prvi dan s Farm Food Fresh Menu Tripe & Heart Complete. Dnevno potrebno količino razdelite na najmanj 4 obroke. Čim manjše obroke bo dobil pes, boljša bo prebava in manjša črevesna intoleranca. Drugi in tretji dan mu dajte sveže meso, razdeljeno na več dnevnih obrokov. Ko boste po nekaj dneh opazili spremembo na blatu, lahko pričnete mešati Farm Food HE s svežim mesom. Potem sveže meso vsak dan vse bolj nadomeščajte s Farm Food HE in 8. dan lahko psu v celoti ponudite samo Farm Food HE.

Lahko pa v vsakem od petih obrokov dnevno eno četrtino hrane Farm Food HE v obroku nadomestite z dvakratno količino surovih neopranih vampov. To ponavljajte, dokler ne bo blato po enem tednu videti spremenjeno. Po normaliziranju prebave lahko začnete počasi zmanjševati količino vampov. Vsekakor Farm Food HE hrani redno dodajajte surove neoprane vampe, da si bo opomogla črevesna flora pri psu. Razmerje med Farm Food Fresh Menu in Farm Food HE je 2,5:1, tako je 250 g Farm Food Fresh Menu enakovredno 100 g Farm Food HE.

Zaključek

Kadar se vam pri prehodu na Farm Food HE iztrebki vašega psa ne zdijo v redu, potem vedite, da je to znak, da njegova črevesna flora ni v najboljšem stanju. Zato morate psu pomagati, da se bo črevesna flora obnovila. Za dalj časa (14 dni do enega meseca) pri vsakem obroku nadomestite 20% Farm Food HE s Farm Food Fresh Menu ali mu en teden dajajte samo Farm Fresh Food Menu.